søndag 4. september 2011

Utstilling i Drammen 4 september 2011

Etter gårdagens utstilling med CERT og 2 BHK var jeg rimelig spent på dagens utstilling.
Alt startet så perfekt med bøttevis med regn på vei til Drammen og det bare fortsatte da jeg kom frem. Heldigvis var gårdshundene først ut i ringen i dag og aller først var Teo.
I dag som i går var Teo alene i åpen klasse og ble best i sin klasse, neste hund ut var Strix som også var alene i sin klasse. I konkurransen mot Strix tok vi seieren og ble beste hannhund og fikk CERT. Mens jeg ventet på å stille Teo om BIR og BIM gikk jeg også i ringen med Ronja, en av hundene til Britt, fra kennel Dunderskogen som ble 2 beste tispe med reserve cert.
Lilo fra Kennel Lille-Lo ble BIR veteran

I konkurransen om BIR og BIM ventet Bali og jagguta ble ikke Teo BIR og fikk og Bali BIM. Gratulere til Kristine og Kaj med BIM.

Etter å ha kommet ned fra skyen som jeg fløy på og hundene var satt i bilen gikk vi for å se på gårdshund valpene til Birgitta og Silje som konkurrerte mot hverandre. Jeg fikk med meg at Lola ble BIR valp.

"Uten mat og drikke duger helten ikke." Det ble en tur på Maccern med hele gårdshundgjengen. Kaj presset litt på for at vi måtte jo være igjen til Gruppefinalen for å vise frem gårdshundrasen men jeg syntes det var lenge å vente. Mens vi spiste vurderte jeg om jeg gadd å vente men med kun 2 timer igjen var valget enkelt. Jeg dro tilbake sammen med Kristian og Camilla som skulle stille Lilo i BIG veteran og en av hundene til Britt som ble BIR Junior tidligere på dagen.

Det var mange hunder i gruppefinalen så jeg var spent på hvordan det ville gå med oss. Dommeren som hadde dømt oss tidligere på dagen var også BIG dommer. Jeg var litt nervøs i det vi skulle gå inn i ringen men blåste det bare vekk og hadde kun fokus på Teo. Teo var igjen superflink og gikk som en drøm og stod igjen som en konge dønn i ro. Etter at hver av hundene hadde vist seg frem begynte han å luke ut de hundene han ville ha med videre og da falt det naturlige valget på Teo. Det stod vi igjen sammen med 5 andre raser fra gruppe 2 og dommeren luket kjapt ut en Dobberman og en Rottweiler. Nå kunne vi bli dårligst nummer 4 i gruppe finalen. Det er kanskje litt teit å skrive dårligst nummer 4 når jeg syns at bare det å bli plassert i en gruppefinale er en seier i seg selv.

Utstillingensresultat Norsk Leonberger klubb:
Klasse: Åpen klasse
Dommer: Pedro Sanches Delerue
Kritikk: ex head + expr. g. neck + topline. Corr front, g angulation. ex coat, g. movement
Premiering: Kval: E. Konk:1 CK CERT 1BHK BIR og BIG4 i gruppefinalen

4 kommentarer:

 1. Gratulere så mye med de utrolig flotte resultatene!! Er så glad for at vi ble igjen og ventet på gruppa.
  Dere har gjort en utrolig god jobb med Teo, han har blitt en proff utstillingshund med en proff handler ;)

  SvarSlett
 2. Kristine, Bali og Ophelia5. september 2011 kl. 09:08

  Stor grattis!! Dette var så morsomt! :) Håper på at gårdshunden blir litt mer lagt merke til etterhvert, slik at vi blir oftere plassert ;) Men utrolig bra og slå ut rottweileren og dobermannen :D

  (jeg skulle gjerne hatt en slik grønn sløyfe på veggen også)

  SvarSlett
 3. Takk takk. Ja det virker som at Teo trives i ringen og gjør nesten hva som helst for en godbit. Teo endret seg mye da han ble 2 år, da ble han roligere og med jevnlige treninger har ting sakte men sikkert gått riktig vei. Vi økte tempoet i ringen noe som gjør at han ikke stresser avgårde og jeg slipper å dra han opp når jeg holder han igjen. Nå skal det også sies at jeg syns jo selv at det er gøy å gå i ringen med Teo. Det var gøy å gå med Ronja som igjen krevde et helt annet tempo. I dag blir det påmelding til flere utstillinger....

  SvarSlett
 4. Silje, Smokey og Bandit5. september 2011 kl. 19:51

  Gratulerer så masse. Kjempemorro at han ble plasser i grupperingen :D

  SvarSlett