søndag 21. august 2011

Raseklubbens egen utstilling 20 august 2011

Som mange andre med Gårdshund gikk lørdagen med til raseklubbens egen utstilling på Bogstad camping. Det var første gangen at vi deltar og første gangen at Teo skulle være med på en utstilling med så mange andre hunder i samme klasse (åpen klasse)
Jeg hadde ingen forventninger til hvordan Teo skulle gjøre da vi ikke har øvd så mye i det siste. Teo gjør det bra på utstillingene men har en tendens til å bli litt ivrig nå vi går men er flink til å stå oppstilt.

Vel i gang med dagen så trente jeg og Teo underveis for samkjøre oss litt, om det hjalp vites ikke. Da det endelig var vår tur i ringen var det totalt 12 hunder som stilte og jeg viste da at dette kom til å bli tøft (både for Teo og meg) og det ville kreve mye godbiter. Etter utallige runder i ringen og flere besøk av dommer til hver hund var seleksjonen i gang. Jeg fokuserte på å holde Teo sjerpet med godbit og gosnakk, håper det hjalp litt. Vi hadde hunder både foran og bak oss som tydligvis ikke likte hverandre men i midten stod Teo som en majestet og viste ingen tegn til å la det ødelegge for han, han bare stod der oppstilit som om han ikke hadde gjort noe annet i livet sitt.Det forsvant hund etter hund, og tilslutt stod det igjen 4 hunder (tror jeg). Ja ja, vi kunne ikke bli dårligere enn 4.beste hannhund i åpen klasse. Til slutt endte vi opp med 2.beste hannhund i åpenklasse med røk rett ut ved bedømming av bestehannhund. Vi var veldig fornøyd med plasseringen og kritikken vi fikk.

RDSG utstilling Bogstad 20 august 2011.
12 hannhunder påmeldt til Åpenklasse.
Kristikk;
Mask. hann av bra størrelse. Korrekt uttrykk. Aning kraftig kinn.
Utm. overlinje. Passende benstamme. Korrekte vinkler. Tilstr. utviklet forbryst for alder.
Velgåede.
Dommer: Eva Liljekvist Borg, Sverige
Resultat: Konk: 2 CK

Til slutt må jeg berømme Raseklubben for et fantastisk arrangement og ikke minst de frivillige som jobbet under rasetreffet, de er virkelig noen ildsjeler som verdsetter rasen.

3 kommentarer:

 1. SIlje, Smokey og Bandit21. august 2011 kl. 16:49

  Dere var så flinke i går, og veldig bra å se at Teo ikke brydde seg om de bråkete hannhundene på alle kanter. Det er nok ikke alle som hadde taklet det så bra.
  Grattis med kjempeflott plassering. Teo er sååå søt :)

  SvarSlett
 2. Takker for det. Han var skikkelig flink i går og jeg var skikkelig stolt av hvordan han var i ringen. Det var slitsomt å holde både min egen og Teo sin konsentrasjon over lang tid.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med bra resultat på fine Teo :) Syntes Teo var utrolig flink igår, gikk jo så fint! Og det å stå pent, det kan han ;)

  SvarSlett